Kerti padokkal gazdagodtak a Kozmutza diákjai

Két kerti kiülővel lett gazdagabb a Kozmutza Flóra Általános Iskola és Szakiskola. A kollégiumi épület kertjében felállított padokat a Rotary Club Hódmezővásárhely kezdeményezésére helyezték el az udvaron. A keddi átadó ünnepségen az intézmény diákjai egy zenés műsorral fejezték ki köszönetüket.

A hódmezővásárhelyi Rotary Club szervezésében tavaly indult el a Tündérkert projekt, melynek első lépéseként a Dr. Waltner Károly Otthon Különleges Gyermekotthonban bővült a tárlóhely, kerti padokkal, asztalokkal gazdagodott az udvar, illetve műfüves játszó részt alakítottak ki. A projekt második szakaszában a Kozmutza Flóra Általános Iskola és Szakiskola diákjai örülhettek két kerti kiülő padnak.

Az intézmény kollégiumának udvarán két kerti kiülő kapott helyet, melyet direkt az intézmény diákjainak gyártottak le. A Tündérkert projektet, és ezzel együtt a kültéri padok elhelyezését a Rotary Club Hódmezővásárhely, a Hódmezővásárhelyi Rotary Alapítvány, az országos Rotary Club támogatta. Ezen felül egy amerikai klub is beállt a támogatók sorába, ők 1000 dollárral járultak hozzá a program sikerességéhez.

„A szabadtéri foglalkozások elősegítésére ez a két pad tökéletesen alkalmas. Mikor jó idő van, a gyerekek ki tudnak menni a friss levegőre, és ott tudják eltölteni a szabadidejüket. Ez a két ülő alkalmatosság kifejezetten a Tündérkert program javára készült, célzottan ennek az intézménynek az udvarára lett gyártva” – mondta el Mucsi Tamás, a Tündérkertprogram házigazdája.

Mucsi Tamás

A Kozmutza Flóra Általános Iskola és Szakiskola hálájuk jeléül egy zenés produkciót is előadtak a Rotary Club megjelent tagjainak, ezzel is megköszönve az eddigi és a jövőbeli segítséget.

Sz.Viktor

Forrás: radio7.hu