Amikor minden “fogaskerék” egy nemes célért dolgozik

Nyílt napot tartott a Rotary Club, ahol az érdeklődők a főbb tevékenységeikkel ismerkedhettek meg.

A Rotary Club kisebb-nagyobb megszakításokkal már 93 éve van jelen Magyarországon. Az első szakaszt a két világháború közé, míg a másodikat a rendszerváltozás utánra lehet tenni. Hódmezővásárhelyen egy hónap múlva fogják megünnepelni a húsz éves újra alakulás évfordulóját.

Pálinkó Mihály, a Hódmezővásárhelyi Rotary Club jelenlegi elnöke elmondta, a nyílt nap célja, hogy a tevékenységüket megismertessék a város lakosságával, hiszen vannak olyanok, akik már hallottak róluk, de pontosan nem tudják, hogy mivel foglalkoznak.

A Rotary Club alapvetően egy jótékonysági szervezet, amelynek sok humanitárius, nyitott, őszinte és segítőkész ember a tagja. Hódmezővásárhelyen 25 fővel képviseltetik magukat.

A tevékenységüket illetően, Pálinkó Mihály csak néhány példát említve kiemelte, a Hódmezővásárhelyi Rotary Club a tehetséges, rászoruló középiskolás diákokat rendszeresen támogatja ösztöndíjakkal, a Tündérkert programmal az értelmileg és fizikailag hátrányos helyzetű gyerekeket is segítik, de a diákcsere programjuk is jelentős. Emellett több országos projektben is részt vesznek, a lista igen hosszú.

„Ezek a főbb témák számunkra igen jelentősek. Nagyon sok ember önzetlenül azért fáradozik, hogy ezt a célt, mint egy fogaskerék kereke a gépezetben, végre hajtsa.” – fejtette ki az elnök. A tagság sok felelősséggel jár, de akinek valóban az lebeg a szeme előtt, hogy másokon segítsen, mindezt könnyedén veszi.

Mint megtudtuk, az, aki csatlakozni szeretne, bármelyik Rotary tagnál jelentkezhet, ugyanakkor a Ginkgo Hotelben is felkeresheti a Clubot, hiszen minden hétfő este tartanak ülést. Egy elbeszélgetés után, ha sikeres a felvételi, asztaltársasági taggá válhat a jelentkező.

Forrás: vasarhely24.com