Márton napi mulatság a jótékonyság jegyében

Fergeteges Márton-napi mulatságot szervezett a Rotary Club Hódmezővásárhely és a Hódmezővásárhelyi Rotary Alapítvány a Fekete Sas báltermében szombaton, Hódmezővásárhelyen. Az est bevétele a tehetséges, ám hátrányos helyzetű diákok megsegítésére alapított ösztöndíjához, valamint a Tündérkert projekt bővüléséhez járul hozzá.

Ismét báli hangulat járta át a Fekete Sas dísztermét, ugyanis szombaton tartotta a Hódmezővásárhelyi Rotary Club, a már hagyományos Márton-napi mulatságot. A rendezvény bevételét minden esetben jótékony célokra fordítja a szervezet. Idén, a tehetséges és hátrányos helyzetű középiskolás tanulókat támogató ösztöndíj, valamint a Tündérkert projekt bővítése volt a cél.

A bál – aminek fő médiatámogatója a Rádió 7 és a Promenad.hu – este hatkor vette kezdetét a Fekete Sas báltermében. Ekkor már sorra érkeztek az elegáns úriemberek és a gyönyörű hölgyek. Az előtérben pedig mindenféle témában folytak a diskurzusok, miközben a vendégek illedelmesen bele-bele kortyolgattak a pezsgőjükbe.

A hangulatról és a jó zenékről az Orosházi Hangulat Együttes gondoskodott, majd felsétált hét órakor a színpadra az est háziasszonya: Kodácz Csengele a Rádió 7 munkatársa, és felkérte Tompai Attilát a Hódmezővásárhelyi Rotary Club soros elnökét a bál megnyitására. Az elnök kérdésünkre elmondta, hogy ilyenkor egy kicsit felszabadultabban dolgoznak, hiszen oda kell figyelni, hogy minden rendben menjen a bálon, aminek köszönhetően idén 20 ösztöndíjat fognak kiosztani a rászoruló diákok közt.

“Változzunk, és a világ is velünk fog változni. Ahhoz, hogy szebbé, jobbá tegyük a környezetünket, nekünk kell változni. A Rotary Club tagjai ebben szeretnének példát mutatni mindenkinek.” – mondta Tompai Attila.

 

Ezek után kezdetét vette a már jól megszokott Márton-napi libalakoma. Az ínycsiklandó falatokat tartalmazó menü három fogásból állt. A lényeg a liba volt. Egész este lehetősége volt a vendégeknek megvásárolni Ambrus Sándor fazekasmester, népi iparművész életéről és munkásságáról szóló könyvet, ami egy igazán különleges lehetőség, hiszen bolti forgalomba nem fog kerülni a mű. A bevételt a művész felajánlotta a Rotarynak.

A finom falatok elfogyasztása után megtelt a táncparkett és kezdetét vette a mulatság a Hangulat Együttes vezényletével, majd hamarosan következett az est sztárvendége: Varga Viktor. Az énekes – aki párjával érkezett Hódmezővásárhelyre – már lassan három hónapja visszavonulva tengette mindennapjait, ugyanis új hangszereket, új hangszereléseket próbált ki. Elmesélte, hogy sokat járt Vásárhelyen, ugyanis a környéken élt egészen 18 éves koráig.

Lényegében elmondható a mai műsoromról, hogy exkluzív, ugyanis az új albumomról is hoztam dalokat, amiket még eddig sehol nem énekeltem el. Fontosnak tartom a Rotary tevékenységét, hiszen fontos feladatuknak tartják azt, hogy segítsenek másoknak.”– mondta az énekes.

Varga Viktor, még a produkciója elején leugrott a színpadról és a közönség sorai közé sétálva énekelte el slágereit. A vendégek, pedig nem kérették sokáig magukat, hamarosan körbeállták a sztárt és együtt ropták vele a tánctéren.

Az esten a továbbiakban, ismét az Orosházi Hangulat Együttes zenélt. A bálra érkező vendégek, ekkor már mind táncra perdültek és egészen az éjfél forgatták az urak a hölgyeket.

Éjfélkor kezdetét vette a tombola húzás. A cserediákok és a Rotaractos fiatalok, eddigre már az összes tombolajegyet eladták a vendégeknek, így mindenki izgulhatott: ki fogják-e húzni a számát?

A Márton-napi mulatság bevételét a Rotary, a fent is említett jótékony célokra fordítja, azonban az előző évektől eltérően más formában lesz az átadása az ösztöndíjaknak: az adventi gyertyagyújtási ünnepségek keretén belül kapják meg azt a sikeresen pályázók. Elindult a Rotary Tündérkert projektjének második lépése is, amelynek keretén belül a sérült gyermekek életkörülményein szeretnének javítani. Az első lépés már megtörtént. A Klauzál utcai gyermekotthon udvara újulhatott meg.

n.j.

Forrás: promenad.hu